5 tips voor het inlopen van je nieuwe schoenen

Sta je ook altijd te popelen om je nieuwe schoenen te dragen, maar houdt de angst voor blaren je dan wel eens tegen? Hieronder vind je 5 tips waardoor jij pijnloos van je nieuwe schoenen kunt genieten!

Inlopen kan nooit een slecht passende schoen fixen, inlopen doe je op het nog stugge leer soepel te krijgen. Veel moderne schoenen hebben ook geen inlopen nodig.

Dikke sokken

Door je schoenen in te lopen met dikke sokken, ontstaat er meer ruimte in je schoenen zonder dat jij er last van hebt. Eventueel kun je de sokken eerst nat maken met warm water. Doe dit één of twee dagen voordat je de schoenen daadwerkelijk wilt gaan dragen. Je kunt dit het beste opbouwen: eerst 1 uurtje, dan 2 uur etc.

Natte kranten

Geen zin om eindeloos rondjes te lopen? Stop ’s avonds natte kranten in je schoenen. Niet erg handig als je ze de volgende dag al wilt dragen omdat ze nog nat kunnen zijn, maar het is wel effectief!

Bevroren zakjes

Vul een boterhamzakje of plastic zak met water. Sluit deze goed af en stop het in je schoenen. De schoenen leg je vervolgens een hele nacht in de vriezer, zodat het zakje met water bevriest en gaat uitzetten. Dit rekt geleidelijk je schoenen op. Vergeet je schoenen er de volgende dag niet uit te halen; 20 minuten laten ontdooien en ze zijn gereed voor een blokje om.

Een schoenspanner

Het woord zegt het al: een schoenspanner heeft dezelfde vorm als een voet en is gemaakt om het leer van je schoen op spanning te houden. Je kunt ze echter ook inzetten om je schoenen wat op te rekken. Gebruik bij voorkeur een schoenspanner van cederhout, met een volledige hiel, die zowel in de lengte als in de breedte spant. Hiermee heeft de schoen de meest optimale spanning. Bovendien geeft cederhout een aangename geur af en onttrekt het vocht en nare geurtjes uit je schoen. Dit soort schoenspanners vind je terug in ons assortiment schoenverzorging.

Pleisters

Als je je schoenen echt direct wilt dragen, neem dan voorzorgsmaatregelen door alvast blarenpleisters te dragen op de plaatsen waar je schoen het meest knelt.

Om blaren te voorkomen, is het verder belangrijk om regelmatig schoenen af te wisselen. Zo raken je voeten niet te veel gewend aan één type schoen en heb je dus sneller plezier van een nieuw paar schoenen.