Verschillen Birkenstock, Betula en Papillio en Birki

De verschillen Birkenstock, Betula en Papillio en Birki zijn niet heel groot. Betula, Papillo en Birki zijn als het ware dochter merken van Birkenstock. Alle drie de merken zijn geweldig en leveren perfecte schoenen die een lange levensduur hebben, en daarbij lopen ze ook nog mega fijn.

Verschillen Birkenstock, Betula, Papillio en Birki

Alle drie de merken hebben ongeveer dezelfde voetbedden en zolen, dit is een typisch kenmerk van Birkenstock schoenen. Mede door dit kenmerk zijn alle drie de merken ontzettend populair. Alle schoenen zijn voorzien van de fantastische vakkennis van het merk Birkenstock, de mensen die hier de schoenen ontwerpen hebben jaren lang onderzoek gedaan naar de beste vormen. Dit proces gaat in principe altijd door, zo blijven ze nieuwe schoenen ontwerpen die steeds beter worden. Af en toe komen er zelfs nieuwe materialen in de schoenen voor.

Birkenstock is normaal gesproken wat terughoudend met het gebruik van felle kleuren en flitse decoraties. Door de jaren heen kwamen er steeds meer gekleurde varianten op de markt met opvallend mooie decoraties.

Betula is een budget versie van Birkenstock, ze hebben ongeveer dezelfde bouw. Ook het draagcomfort is vergelijkbaar en dus zeer prettig. Betula schoenen worden goedkoper gemaakt. Vaak in lage lonen landen of ze gebruiken goedkopere materialen voor de schoenen zelf. Betula heeft namelijk ook goedkope en simpele kunststoffen slippers in hun collectie. Veel verkopers van het merk Betula proberen aan te duiden dat Betula een dochter merk is van Birkenstock door middel van de tekst Licensed by Birkenstock, vaak geeft dit de door slag tot het kopen van het product.

Papillio schoenen hebben een wat vrolijkere uitstraling, dit is ook het enige grote verschil tussen de twee verwante merken. Veel modellen van Birkenstock hebben tegenwoordig ook deze uitstraling gekregen omdat de verkoop hier van toch goed loopt. De prijs van deze twee merken is ongeveer gelijk.

De Birki serie staat bekend om zijn watervaste clogs, ze hebben hetzelfde voetbed als Birkenstock en lopen ook zeker net zo fijn. Natuurlijk verkopen ze ook gewone slippers. Zo zie je maar dat de verschillen lang niet zo groot als tussen de merken Birkenstock, Betula, Papillio en Birki. Het grootste verschil is echter de prijs van de schoenen zelf, de kwaliteit is nagenoeg hetzelfde.

reef sneakers – rover low

Reef, dat is toch surfen, water, zomer, strand en teenslippers?

Juistem, maar behalve de voor de surfwereld zo kenmerken teenslippers maakt reef ook een aantal sneakers voor dezelfde lifestyle. Het is immers niet altijd blote voeten weer, helaas. Bekendste telg is de rover low, een lage sneaker die in veel verschillende uitvoeringen te krijgen is. Neutraal van kleur, maar ook in lekker afwijkende kleuren en desgewenst ook in indian  stijl met franjes

Lees verder

Uit de Nieuwsbrieven – April 2016

Merrell Mixix Haze

Lichte ballerina/slip on. Maar dan met een goede zool en een zool met geheugen schuim.
Lichte ballerina/slip on. Maar dan met een goede zool en een zool met geheugen schuim. Neem deze mee naast je fiets- of wandelschoenen zodat je na een dag inspanning met lichte luchtige schoenen je voeten wat rust gunt.

Kanna Espadrille

Zalmroze Espadrille van Kanna
Zalmroze Espadrille van Kanna

Nieuw Binnen

SVNTY Antwerpen

SVNTY

RetourRetour sneakers jongens

Fred de la Bretonière Fred de la Bretonière espadrille

Allemaal bij mooieschoenen.nl

Tommy Hilfiger

tommy witte sneaker
Witte sneaker maar toch helemaal Hilfiger
tommy espadrille
Meer kleur voor de vrouw met deze rode Espadrille

Nieuwe collectie Kanna

kanna sneaker
Het spaanse label Kanna heeft veel espariles in de collectie. En de meeste andere schoenen zoals deze sneakers of hun sleehak sandalen zijn daar een verrassende combinatie op.

Gevonden bij mooieschoenen.nl

Floris van Bommel saai?

Echt niet, de collectie zal je verbazen, neem bijvoorbeeld onderstaande rode sneakers? Daar is toch niks mis mee? Ook te krijgen in net zo verfrissend blauw en groen

 

floris-van-bommel-sneaker-roodGevonden bij van arendonk, waar je trouwens ook nog kans maakt op een van Bommel fiets ( tot en met 10 april )

5 tips voor het inlopen van je nieuwe schoenen

Sta je ook altijd te popelen om je nieuwe schoenen te dragen, maar houdt de angst voor blaren je dan wel eens tegen? Hieronder vind je 5 tips waardoor jij pijnloos van je nieuwe schoenen kunt genieten!

Inlopen kan nooit een slecht passende schoen fixen, inlopen doe je op het nog stugge leer soepel te krijgen. Veel moderne schoenen hebben ook geen inlopen nodig.

Dikke sokken

Door je schoenen in te lopen met dikke sokken, ontstaat er meer ruimte in je schoenen zonder dat jij er last van hebt. Eventueel kun je de sokken eerst nat maken met warm water. Doe dit één of twee dagen voordat je de schoenen daadwerkelijk wilt gaan dragen. Je kunt dit het beste opbouwen: eerst 1 uurtje, dan 2 uur etc.

Natte kranten

Geen zin om eindeloos rondjes te lopen? Stop ’s avonds natte kranten in je schoenen. Niet erg handig als je ze de volgende dag al wilt dragen omdat ze nog nat kunnen zijn, maar het is wel effectief!

Bevroren zakjes

Vul een boterhamzakje of plastic zak met water. Sluit deze goed af en stop het in je schoenen. De schoenen leg je vervolgens een hele nacht in de vriezer, zodat het zakje met water bevriest en gaat uitzetten. Dit rekt geleidelijk je schoenen op. Vergeet je schoenen er de volgende dag niet uit te halen; 20 minuten laten ontdooien en ze zijn gereed voor een blokje om.

Een schoenspanner

Het woord zegt het al: een schoenspanner heeft dezelfde vorm als een voet en is gemaakt om het leer van je schoen op spanning te houden. Je kunt ze echter ook inzetten om je schoenen wat op te rekken. Gebruik bij voorkeur een schoenspanner van cederhout, met een volledige hiel, die zowel in de lengte als in de breedte spant. Hiermee heeft de schoen de meest optimale spanning. Bovendien geeft cederhout een aangename geur af en onttrekt het vocht en nare geurtjes uit je schoen. Dit soort schoenspanners vind je terug in ons assortiment schoenverzorging.

Pleisters

Als je je schoenen echt direct wilt dragen, neem dan voorzorgsmaatregelen door alvast blarenpleisters te dragen op de plaatsen waar je schoen het meest knelt.

Om blaren te voorkomen, is het verder belangrijk om regelmatig schoenen af te wisselen. Zo raken je voeten niet te veel gewend aan één type schoen en heb je dus sneller plezier van een nieuw paar schoenen.