De beste schoenen voor smalle voeten

schoenen kennel-schmenger

De doorsnee schoen heeft weliswaar lengtematen, maar zijn wat de breedte betreft vrij standaard. Heb je dus erg brede voeten, of juist smalle voeten, dan passen vaak de standaard schoenen niet of slecht.

Bij smalle voeten is de zoektocht naar passende schoenen vaak lang en moeizaam. Want het zal je vast wel eens zijn overkomen, je ziet een droompaar schoenen, je past ze aan. In de lengte goed, maar veel te wijd.

Lees verder

De beste tijd om schoenen te kopen

scapino sleehak

Iedereen draagt schoenen, en die slijten of gaan uit de mode. Dat betekend dus ook dat je uiteindelijk weer nieuwe schoenen moet gaan kopen. Maar ja, waar koop je die schoenen en wanneer kun je die het beste kopen, dat zijn twee goede vragen. Waar je schoenen kunt kopen dat weten de meeste mensen natuurlijk wel. Vaak zitten er wel schoenenwinkels in de plaats waar je woont en als dit niet het geval is, dan wel in het dorp dat vlakbij ligt. Zelfs in kleine dorpen met 3000 inwoners zijn er vaak wel schoenwinkels zoals Scapino. Dat is dus lekker makkelijk shoppen.

Lees verder

Zomerschoenen voor brede voeten

Rieker wandelsandaal

Schoenen die gemaakt zijn voor brede voeten zijn vaak moeilijk te vinden. Zelf bij de winkels in het dorp hebben ze vaak maar een aantal modellen waar je met je brede voeten inpast. Net als voor mensen met maatje 47 en groter is het lastig om leuke schoenen te vinden, de meeste modellen zijn gemaakt voor de wat oudere heren en dames.

Lees verder

Sandalen naar je werk de ideale luchtige schoenen voor heren

Sandalen naar je werk, dat is de ideale luchtige schoenen voor mannen, en natuurlijk vooral als het straks in de zomer bloedwarm is buiten. Daarbij kan je misschien denken dat je dat niet kunt maken op je werk, maar die tijd is gelukkig al ver achter ons. Tenminste, voor de meeste bedrijven.

Tegenwoordig mogen ook mannen er best wel modieus bijlopen, en natuurlijk als het warm is, ook best wel een beetje luchtig gekleed zijn.

Daarbij moet het natuurlijk wel toegestaan zijn volgens het kledingregelement dat misschien bij jou op het bedrijf ook van toepassing is.

Want dat gaat natuurlijk altijd voor! Maar, als dat volgens het kledingregelement niet is toegestaan, dan kan je daar natuurlijk ook openlijk over praten. Je weet immers nooit of de baas het wil toestaan.

Want, laten we eerlijk zijn, er zijn tegenwoordig zelfs sandalen die je gewoon onder het nette pak kunt dragen. De tijd van geitenwollen sokken dragende mannen met sandalen, die is immers al lang en breed voorbij. Iedereen kan tegenwoordig de modieuze sandalen voor mannen dragen.

Sandalen naar je werk

Tegenwoordig is de sandaal nu juist een hip schoeisel, dat volledig volgens de laatste trend is, en dus ook bij jou op het werk niet zou misstaan.

Sandalen zitten bovendien enorm fijn, en zijn luchtig. En, sandalen zijn er tegenwoordig compleet open, maar ook met een dichte neus. Dus een schoeisel dat nagenoeg voor alle zomerse weerstypen geschikt is.

Maar goed, dat kledingregelement kan bij sommige mannen, op het werk dan, nog steeds roet in het eten gooien. Maar als je toevallig vertegenwoordiger bent, verzekeringsadviseur, of een soortgelijk beroep hebt, als je bij ons aan de deur komt, dan hebben we helemaal niets tegen sandalen. Dus trek ze rustig aan.

Het staat namelijk leuk en vlot. En zo’n zwetende adviseur op bezoek, is ook niet alles.

Sandalen voor mannen zijn overigens, naast de mogelijkheden voor tijdens het werk, ook een uitermate geschikt schoeisel om in de vrije tijd te dragen. Er zijn zelf sandalen die eigenlijk gewoon open sportschoenen zijn, en dus zelfs geschikt voor het sporten.

Hoe verzorg ik mijn schoenen?

Onze prachtige schoenen worden jammer genoeg snel vies als we op straat lopen, vooral als het weer eens regent in ons kikkerlandje. Je zou kunnen zeggen waarom zou ik mijn schoenen gaan verzorgen? Hoe beter jij je schoenen onderhoudt hoe langer ze mee gaan en hoe meer geld je bespaart. Even je schoenen schoonmaken of insmeren met schoenenpoets kost niet veel tijd en is een kleine moeite.

Lees verder

Gevulkaniseerde rubberen zolen

Bij sneakers, of dat nu hoge of lage zijn kom je vaak de term gevulkaniseerde rubberen zool tegen. Hoe zit dat?

Rubber, of het nu kunstmatige of natuurlijke rubber is, is van zich uit veel te zacht omte gebruiken als zool. Daarom wordt er stof aan toegevoegd, meestal zwavel, en dit proces noemen we vulkaniseren. Door dit proces wordt de rubber harder. Hoeveel harder is afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde stof maar het kan kei en keihard zoals in puks voor ijshockey.

Lees verder

Hoe worden Espadrilles gemaakt?

De traditionele espadrille is afkomstig uit de Pyreneeën. De zool is gemaakt van gevlochten en daarna opgerold touw. De eerste touwen werden gemaakt van een grassoort met de catalaanse naam  Espart hetgeen ook meteen de herkomst van de naam verklaart. De bovenzijde bestond vroeger uit één geheel en werd gemaakt van jute of katoen, de moderne vaak van canvas. De espadrille bestaat al honderden jaren en is waarschijnlijk via de romeinen uit egypte gekomen.

Lees verder