reef sneakers – rover low

Reef, dat is toch surfen, water, zomer, strand en teenslippers?

Juistem, maar behalve de voor de surfwereld zo kenmerken teenslippers maakt reef ook een aantal sneakers voor dezelfde lifestyle. Het is immers niet altijd blote voeten weer, helaas. Bekendste telg is de rover low, een lage sneaker die in veel verschillende uitvoeringen te krijgen is. Neutraal van kleur, maar ook in lekker afwijkende kleuren en desgewenst ook in indian  stijl met franjes

Lees verder

Uit de Nieuwsbrieven – April 2016

Merrell Mixix Haze

Lichte ballerina/slip on. Maar dan met een goede zool en een zool met geheugen schuim.
Lichte ballerina/slip on. Maar dan met een goede zool en een zool met geheugen schuim. Neem deze mee naast je fiets- of wandelschoenen zodat je na een dag inspanning met lichte luchtige schoenen je voeten wat rust gunt.

Kanna Espadrille

Zalmroze Espadrille van Kanna
Zalmroze Espadrille van Kanna

Nieuw Binnen

SVNTY Antwerpen

SVNTY

RetourRetour sneakers jongens

Fred de la Bretonière Fred de la Bretonière espadrille

Allemaal bij mooieschoenen.nl

Tommy Hilfiger

tommy witte sneaker
Witte sneaker maar toch helemaal Hilfiger
tommy espadrille
Meer kleur voor de vrouw met deze rode Espadrille

Nieuwe collectie Kanna

kanna sneaker
Het spaanse label Kanna heeft veel espariles in de collectie. En de meeste andere schoenen zoals deze sneakers of hun sleehak sandalen zijn daar een verrassende combinatie op.

Gevonden bij mooieschoenen.nl

Floris van Bommel saai?

Echt niet, de collectie zal je verbazen, neem bijvoorbeeld onderstaande rode sneakers? Daar is toch niks mis mee? Ook te krijgen in net zo verfrissend blauw en groen

 

floris-van-bommel-sneaker-roodGevonden bij van arendonk, waar je trouwens ook nog kans maakt op een van Bommel fiets ( tot en met 10 april )

New balance sneakers

New Balance is een Amerikaanse producent die we vooral kennen van sportschoenen en sneakers. New Balance is het wat luxere neefje van merken als Nike en Adidas, hun marketing is veel ingetogener waardoor je soms zou vergeten dat ze er zijn. New Balance is van mening dat een goede schoen voldoende heeft aan mond op mond reclame en dat er geen extreme reclame voor nodig is. Een filosofie die werkt gezien het succes.

New Balance produceert enorm veel schoenen. Veel van hun betere schoenen worden gemaakt in de VS en de UK, geen productie in lage lonen landen dus. Dit verklaart voor een deel de wat hogere prijs van deze schoenen. Goedkopere modellen komen wel uit Azië.

Daarnaast worden erg veel stappen met de hand uitgevoerd zoals op onderstaande video te zien is.

En vergis je niet New Balance is opgericht in 1906, en is met meer dan 100 kaarsen op de verjaardagstaart één van ’s werelds oudste fabrikanten van sportschoenen. Vooral bekend om hun hoge kwaliteit en loopschoenen voor toppers, heeft het merk een trouwe aanhang aan liefhebbers daarbij is in de laatste jaren ook de nog veel grotere groep gekomen die de New Balance sneakers als vrij tijds schoen dragen.

Waar Nike zijn swoosh heeft en adidas zijn drie strepen ( dat ook terug te vinden is in het klaverblad logo en het nieuwere logo) zo zijn New Balance sneakers te herkennen aan de grote N die op elke schoen terug te vinden is.

Uitleg product nummers en letters New Balance

 Bij hun zien we ook weinig fancy namen voor de schoenen maar eenvoudig product nummers. Voor het product nummer staat dan ook nog een lettercode die geeft het geslacht, gebruik  en kleur aan.

De eerste drie het geslacht :

 • M : Heren
 • W : Dames
 • U : unisex
 • K : Kinderen

De volgende het gebruik / soort : ( bron New Balance FAQ)

 • T : Trailschoenen
 • O : Outdoor / multifunctioneel
 • W : Wandelen
 • X : Cross / Fitness
 • C : Tennis
 • J : Hardlopen ( kinderen)
 • V : Schoen met klittenband ( kinderen)
 • RC : Hardloopschoenen voor wedstrijdlopers
 • US : Made in the USA.

Er zijn ook nog codes voor speciale series zoals CM en CW

een MRC is dus een wedstrijd Hardloopschoen voor heren

Daarna volgt het product nummer van 3-4 cijfers en een code voor de kleur. Helaas is het gebruik van de codes niet 100% concequent, ook schoenwinkels willen er nog wel eens een eigen draai aan geven. Dan zien we de kleurcode opeens vooraan staan. En soms wordt ook de breedte maat in het model nummer verwerkt.

Het product nummer kun je ook nog eens opsplitsen zo geven de 574 en 577 aan dat de schoenen technisch en kwalitatief ongeveer hetzelfde zijn ( de 5 ) maar dat de uitvoering verschilt ( 74 versus 77 ).

Bij hardloopschoenen ( bijvoorbeeld (1080 ) geeft het tweede deel het soort gebruik aan, New balance noemt dit zelf de performance categorie. De 80 staat voor een neutrale hadloopschoen voor lange afstanden met gede demping. De 90 en 00 zijn de schoenen voor hoge snelheid. De 70’s zijn relatief lichte schoenen. De lagere nummers geven verschillende soorten stabiliteit aan je voeten. 40 – meeste stabiliteit, 50 – Fitness, 60 – gewone stabilteit en pronatie

Top Sneakers

De doorgewinterde New Balance fan heeft deze allemaal op een rijtje staan, voor de minder bekenden een kort lijstje van hun meest populaire  sneakers