Teenslippers voor de zomer van 2020

Hoe zomers kan een schoen zijn? De teenslipper, of flipflop, is toch wel de enige echte zomerschoen.  Topmerken als Havaianas, Ipanema, Reef en O’Neill vragen erom dat je met hun teenslippers de juiste modieuze uitstralnig hebt voor zomer, zon en strand. Elk merk heeft zijn stijl en zijn liefhebbers. Bekijk de collecties maar een birckenstock heeft toch een heel andere uitstraling dan een Teva

Hoe basic een teenslipper ook is er zitten grote verschillen in de uitstraling, print, materiaal vormgeving van de straps. En je ziet ook grote verschillen in prijs en kwaliteit. Van een flip flop waar naar 100 meter strand de strap kapot gaat wordt niemand blij dus geef liever iets meer uit en geniet er hele zomer(s) lang van.

En zo zomers de schoen is, zo voorspelbaar zijn de berichten en blogs die tegen de tijd dat de temperaturen stijgen weer in de media verschijnen: Teenslippers zijn slecht voor je voeten en Teenslippers naar je werk mag niet

Outdoorsandalen

Keen dames outdoorsandaal

Sandalen om op te wandelen worden steeds populairder, want geloof het of niet, de nog niet zo lang geleden oubollig gevonden wandelsport is helemaal bezig om weer één van onze favoriete recreatiebezigheden te worden.

Steeds meer mensen trekken in de zomermaanden naar een mooie vakantiebestemmingen om te gaan wandelen, en zo ook eens de natuur en bezienswaardigheden te bekijken van het land waarin de vakantie wordt doorgebracht.

Lees verder

Goedkope kinderschoenen van goede kwaliteit

Geox kinderschoenen

Goedkope kinderschoenen van goede kwaliteit? Tsja het is maar hoe goedkoop je de schoenen voor je kinderen wilt hebben, en vooral aan wat voor een kwaliteit je denkt als het om de voeten van je kinderen gaat.

Natuurlijk bestaat er een enorm groot prijsverschil als we het over kinderschoenen hebben, maar ook een gigantisch verschil als we het over de kwaliteit van de kinderschoenen hebben.

Lees verder

Winterzon? Vergeet je sandalen niet

quechua, lekker betaalbaar

Ga jij, al dan niet met vrienden of familie, niet naar de wintersport maar op winterzon vakantie? Dan hou je naar alle waarschijnlijkheid van het warme weer, en hou je er ook van om lekker op het strand te liggen, wat we ons overigens best wel kunnen voorstellen.

Lekker in de zon liggen, terwijl iedereen thuis de winterjas aan heeft. Dat is een heerlijk gevoel. En natuurlijk op een terrasje genieten van een heerlijk drankje, en lekker buiten eten. Ja dat lijkt wel de hemel op aarde in de koude en donkere wintermaanden.

Lees verder

Teenslippers O’neill

Teenslippers O’Neil als beste getest voor heren, om precies te zijn de O’Neill FTM Chad. Althans volgens het Duitse Vergleich, die hebben een test gedaan waar dit resultaat uitkwam.

Daarbij was de O’Neill FTM Chad niet zomaar een slipper die net boven de andere merken slippers uitkwam, want het merk won met deze slipper de test erg overtuigend.

Lees verder

De beste schoenen om te spelen voor jongens

Orange babies hoge sneaker

Schoenen voor jongens, vooral in de leeftijd van 7 tot 12, moeten het nodige kunnen doorstaan. Want zoals mijn vader altijd zei; “wees voorzichtig met je schoenen”, dat is natuurlijk ook bij de jongens van vandaag de dag, aan dovemansoren besteed.

In mijn tijd, maar dat is al de nodige jaren terug, waren er nog niet echt robuuste schoenen voor jongens. Althans, dat vonden wij natuurlijk niet. Onze schoenen waren log en robuust, maar toch vloog letterlijk en figuurlijk menig zool en hak er onder vandaan. Maar wij vonden ze doorgaans lelijk en veel te warm.

Maar ja, ik was een jongen zoals de meeste jongens. We speelden altijd buiten, in het bos, op de weide, door de straten struinend. En mijn vriendje en ik hadden echt absoluut geen tijd om er ook nog eens op te letten dat de schoenen niet kapot mochten gaan.

Dat zal bij jongens tegenwoordig natuurlijk ook niet anders zijn, en misschien moet je wel een beetje hiertegen aan kijken zoals we dat veelal bij volwassenen doen die de één of andere sport uitoefenen. Daar wordt vaak toch schoeisel aangetrokken dat er speciaal voor gemaakt is. Vaak luchtig en waterdicht. Schoenen die als het ware ademen, en meer een verlengstuk zijn van de voeten.

Waarom zou je daar bij jongens dan anders tegen aankijken. Want dat zijn nu precies de schoenen die ze nodig hebben.

Geen zware stappers, die ze hoogstens aandoen naar school, maar lekker zittende schoenen. Schoenen die tegen een stootje kunnen, die ademen, en meewerken met de voeten, in plaats van lastig zijn. Want jongens denken daar toch wel anders over dan de meeste ouders. Tenzij jouw zoon natuurlijk geheel anders is, dan alle andere jongens.

In dit soort schoenen heb je overigens enorm veel keuze. Niet alleen aan soort schoen, en dan bedoelen we sportschoenen, sandalen met of zonder dichte neus, of iets dergelijks. Daarbij kan je denken aan schoenen van de merken Geox, Tomtailor, Keen voor wat betreft de sandalen met dichte neus, waar natuurlijk de tenen bij het ravotten iets beter beschermd zijn. Voor wat betreft de sportschoenen kom je al snel uit bij merken als Adidas, Vans of Orange babies.

Stuk voor stuk schoenen waarbij en de ouders blij zijn omdat ze er toch netjes bij lopen, en waar de jongens blij mee zijn omdat ze zich eindelijk eens vrij kunnen bewegen.

En dan hoeven we natuurlijk niet ook nog eens te vertellen dat dit soort schoenen in alle kleuren, en met verschillende designs te koop zijn.

Neem dus je zoon gewoon mee naar de winkel, of laat hem ook eens in onze webshop kijken, en kies samen een nieuw paar schoenen voor jongens, die graag spelen in plaats van alleen maar braaf op de bank te zitten.

De beste schoenen voor smalle voeten

schoenen kennel-schmenger

De doorsnee schoen heeft weliswaar lengtematen, maar zijn wat de breedte betreft vrij standaard. Heb je dus erg brede voeten, of juist smalle voeten, dan passen vaak de standaard schoenen niet of slecht.

Bij smalle voeten is de zoektocht naar passende schoenen vaak lang en moeizaam. Want het zal je vast wel eens zijn overkomen, je ziet een droompaar schoenen, je past ze aan. In de lengte goed, maar veel te wijd.

Lees verder

De beste tijd om schoenen te kopen

scapino sleehak

Iedereen draagt schoenen, en die slijten of gaan uit de mode. Dat betekend dus ook dat je uiteindelijk weer nieuwe schoenen moet gaan kopen. Maar ja, waar koop je die schoenen en wanneer kun je die het beste kopen, dat zijn twee goede vragen. Waar je schoenen kunt kopen dat weten de meeste mensen natuurlijk wel. Vaak zitten er wel schoenenwinkels in de plaats waar je woont en als dit niet het geval is, dan wel in het dorp dat vlakbij ligt. Zelfs in kleine dorpen met 3000 inwoners zijn er vaak wel schoenwinkels zoals Scapino. Dat is dus lekker makkelijk shoppen.

Lees verder