Ik wordt helemaal gek van die maten!

Kenzo lage sneakers

Word jij ook zo gek van al die verschillende maten schoenen en kleding? Waarom hebben we op onze kleine blauwe planeet niet gewoon een algemeen systeem. Een globaal maatvoering systeem voor iedereen. Dat zou het een stuk makkelijker maken voor iedereen.

Schoenmaten

Er zijn tegenwoordig een heleboel schoenmaten, er zijn de voor ons zo bekende Europese schoenmaten, de Amerikaans schoenmaten en de eigen maten van onze Engelse buren. Al deze maten kunnen soms wel voor wat verwarring zorgen. Gelukkig weten ze in schoen winkels vaak wel hoe de verhoudingen zijn tussen de maten, ze hebben hier een lijst voor. Op deze lijst staat precies hoeveel schoenmaat 45 is in de US maat, namelijk maat 11. Door het grote verschil tussen de maten kan het nog al verwarring brengen, zeker als je schoenen wilt bestellen via een website die zich bevindt in het buitenland.

Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn voor jou. Je kunt namelijk via sommige website een tabel vinden waarin alle maten vermeld staan, zo kun je het dus makkelijk vergelijken door de gewenste maat op te zoeken in de tabel en deze te vergelijken met de opgegeven maat op de desbetreffende website.

Niet alleen bij schoenen kunnen maten tot verwarring leiden. Ook bij kleding stukken kunnen de maten verschillen. Zo kennen we de genummerde maten van bijvoorbeeld maat 92 voor kinderen en de maat 40 voor volwassenen. Maar tegenwoordig staat er in T-shirt maar ייn maat en dat is de maatvoering van S, M, L, XL, XXL en XXL. Maar het nadeel hiervan is dat het vaak te groot of te klein is. Bij de genummerde maten zijn er veel meer verschillende afmetingen mogelijk en dus zal de kleding vaak ook beter passen dan bij de XL maatvoering.

Maten hoeven voortaan dus geen probleem meer te veroorzaken, simpel op zoeken in de tabel via deze website. Als je slim bent sla je deze tabel op of print je deze uit.

Schoenmaten : Meten, Omrekenen en Passen