New balance sneakers

New Balance is een Amerikaanse producent die we vooral kennen van sportschoenen en sneakers. New Balance is het wat luxere neefje van merken als Nike en Adidas, hun marketing is veel ingetogener waardoor je soms zou vergeten dat ze er zijn. New Balance is van mening dat een goede schoen voldoende heeft aan mond op mond reclame en dat er geen extreme reclame voor nodig is. Een filosofie die werkt gezien het succes.

New Balance produceert enorm veel schoenen. Veel van hun betere schoenen worden gemaakt in de VS en de UK, geen productie in lage lonen landen dus. Dit verklaart voor een deel de wat hogere prijs van deze schoenen. Goedkopere modellen komen wel uit Azië.

Daarnaast worden erg veel stappen met de hand uitgevoerd zoals op onderstaande video te zien is.

En vergis je niet New Balance is opgericht in 1906, en is met meer dan 100 kaarsen op de verjaardagstaart één van ’s werelds oudste fabrikanten van sportschoenen. Vooral bekend om hun hoge kwaliteit en loopschoenen voor toppers, heeft het merk een trouwe aanhang aan liefhebbers daarbij is in de laatste jaren ook de nog veel grotere groep gekomen die de New Balance sneakers als vrij tijds schoen dragen.

Waar Nike zijn swoosh heeft en adidas zijn drie strepen ( dat ook terug te vinden is in het klaverblad logo en het nieuwere logo) zo zijn New Balance sneakers te herkennen aan de grote N die op elke schoen terug te vinden is.

Uitleg product nummers en letters New Balance

 Bij hun zien we ook weinig fancy namen voor de schoenen maar eenvoudig product nummers. Voor het product nummer staat dan ook nog een lettercode die geeft het geslacht, gebruik  en kleur aan.

De eerste drie het geslacht :

 • M : Heren
 • W : Dames
 • U : unisex
 • K : Kinderen

De volgende het gebruik / soort : ( bron New Balance FAQ)

 • T : Trailschoenen
 • O : Outdoor / multifunctioneel
 • W : Wandelen
 • X : Cross / Fitness
 • C : Tennis
 • J : Hardlopen ( kinderen)
 • V : Schoen met klittenband ( kinderen)
 • RC : Hardloopschoenen voor wedstrijdlopers
 • US : Made in the USA.

Er zijn ook nog codes voor speciale series zoals CM en CW

een MRC is dus een wedstrijd Hardloopschoen voor heren

Daarna volgt het product nummer van 3-4 cijfers en een code voor de kleur. Helaas is het gebruik van de codes niet 100% concequent, ook schoenwinkels willen er nog wel eens een eigen draai aan geven. Dan zien we de kleurcode opeens vooraan staan. En soms wordt ook de breedte maat in het model nummer verwerkt.

Het product nummer kun je ook nog eens opsplitsen zo geven de 574 en 577 aan dat de schoenen technisch en kwalitatief ongeveer hetzelfde zijn ( de 5 ) maar dat de uitvoering verschilt ( 74 versus 77 ).

Bij hardloopschoenen ( bijvoorbeeld (1080 ) geeft het tweede deel het soort gebruik aan, New balance noemt dit zelf de performance categorie. De 80 staat voor een neutrale hadloopschoen voor lange afstanden met gede demping. De 90 en 00 zijn de schoenen voor hoge snelheid. De 70’s zijn relatief lichte schoenen. De lagere nummers geven verschillende soorten stabiliteit aan je voeten. 40 – meeste stabiliteit, 50 – Fitness, 60 – gewone stabilteit en pronatie

Top Sneakers

De doorgewinterde New Balance fan heeft deze allemaal op een rijtje staan, voor de minder bekenden een kort lijstje van hun meest populaire  sneakers