Verschil tussen Birkenstock, Betula, Papillio en Birki

Birkenstock is de oorsprong van al deze schoenen, of wellicht beter sandalen. En zonder juridisch correct te willen zijn, zijn Betula, Papillio en birki als je het goed bekijkt varianten van de Birkenstock.

Allemaal worden ze gekenmerkt door het anatomische voetbed, wat misschien wel het best bekend is uit de ziekenhuiswereld, alhoewel natuurlijk steeds meer mensen om hun voeten willen denken en dit fantastische schoeisel gaan dragen. Degelijk schoeisel dat gebruik maakt van de kennis en het vakmanschap van Birkenstock. Birkenstock is het top-label. Hier worden de beste materialen gebruikt, en daarmee zijn de echte Birkenstocks het duurste.

Het ontwerp van Birkenstocks is meestal vrij behoudend wat betreft kleuren en decoraties, vandaar dat het schoeisel geheel ten onrechte een wat stoffig imago heeft. Al zijn ze in de loop van de jaren wel met meer kleurrijke varianten gekomen..

Birkenstock Gizeh

Betula

Betula is eigenlijk de budget versie van Birkenstock. Het heeft dezelfde opbouw en heeft hetzelfde draagcomfort, maar is goedkoper uitgevoerd. Dit type schoeisel wordt veelal in lage lonen landen in elkaar gezet. Wat overigens in het geheel niet wil zeggen dat de kwaliteit veel minder is! Veel shops die de Birkenstock Betula verkopen proberen gebruik te maken van het merk Birkenstock, door het merk aan te duiden met Betula licended by Birkenstock. Betula heeft ook simpele kunststoffen slippers in de collectie, de Betula Slipper.

Betula Slipper

Papillio

Papillio is, als je zo je wilt, de vrolijke uitvoering van de Birkenstock. Sommige modellen zoals de Gizeh van Birkenstock zijn ook te krijgen in een kleurrijke Papillio-uitvoering. Het grootste verschil tussen Papillio en Birkenstock is het logo. Maar ook de kleurstelling en dus de uitstraling zijn ietwat anders. In prijs verschillen ze niet veel.

Papillio Gizeh

Birki

Birki teenslipper

Binnen de Birki serie zijn watervaste Clogs, uitgevoerd in kunststof beschikbaar. Kenmerkend is daarbij hetzelfde voetbed. Maar er zijn ook ‘gewone’ slippers. Birkenstocks, maar dan onder een ander label en met andere materialen dus.

Welk Merk of type je ook kiest, met dit schoeisel ben je er van verzekerd dat je schoeisel koopt waar jouw voeten je dankbaar om zullen zijn. En dat is meteen, onafhankelijk van type, het kenmerkende van dergelijke schoenen.

Vooral als je langer moet lopen of staan tijdens bijvoorbeeld het werk, is dergelijk schoeisel absoluut aan te raden.

Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld verpleegsters vaak op Birckenstocks lopen. Zij weten wat vermoeide voeten zijn, en hoe belangrijk goed schoeisel is. Zowel uit ervaring, als uit deskundig oogpunt.