Werk & Teenslippers

De zomer is weer echt begonnen als je je teenslippers weer aankunt.

Teenslippers naar het werk

Het is zomer, het weer vraagt om een dagje blote voeten op het strand. Maar jij moet naar kantoor. Voor de dames een lekker luchtige zomerrok, de heren en dunne chino. Maar wat doe je aan de voeten. Open schoenen zijn voor dames redelijk geaccepteerd, mits het nette sandalen zijn, teva’s worden al een stuk lastiger. Voor heren licht dat nog moeilijker.

Op slippers naar je werk is helemaal tricky.  Bij veel bedrijven heerst toch de opvatting : slippers zijn voor je vrije tijd en hier kom je om te werken. De vraag is een beetje waarmee je werkt, met je hoofd of met je voeten? Bij diverse beroepen waar veel gelopen wordt is de slipper trouwens best geaccepteerd, kijk naar de Birkenstocks in de gezondheidszorg.

Het maakt allemaal nogal uit en welke sector je werkt en wat de bedrijfsfeer is. Werk je in de ICT en zit je de hele dag tussen collega’s  kun je zo ongeveer dragen wat je wilt. Zit je op een advocatenkantoor en komen de hele dag klanten over de vloer is het best een issue.

Bottom line is wel dat jouw uiterlijk van belang kan zijn van de indruk die de klant ( of je baas ) van je krijgt en dat je kleding en dus je slippers invloed kunnen hebben op het bedrijf en je eigen carrière!

Teenslippers en te blote kleding is nog steeds een top ergenis op de werkvloer. Maar dat wordt voornamelijk achter je rug besproken.

Uiterlijk doet er toe, dat kun je jammer vinden maar als er een paar eelterige tenen onder de tafel uitsteken worden sommige mensen om je heen daar vast niet blij van. En dan is de vraag wat belangrijkere is: jouw luchtige voeten of je functioneren in het bedrijf…. Voor een professionele uitstraling op kantoor draag je geen slippers of sandalen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *