Verschillen Birkenstock, Betula en Papillio en Birki

De verschillen Birkenstock, Betula en Papillio en Birki zijn niet heel groot. Betula, Papillo en Birki zijn als het ware dochter merken van Birkenstock. Alle drie de merken zijn geweldig en leveren perfecte schoenen die een lange levensduur hebben, en daarbij lopen ze ook nog mega fijn.

Verschillen Birkenstock, Betula, Papillio en Birki

Alle drie de merken hebben ongeveer dezelfde voetbedden en zolen, dit is een typisch kenmerk van Birkenstock schoenen. Mede door dit kenmerk zijn alle drie de merken ontzettend populair. Alle schoenen zijn voorzien van de fantastische vakkennis van het merk Birkenstock, de mensen die hier de schoenen ontwerpen hebben jaren lang onderzoek gedaan naar de beste vormen. Dit proces gaat in principe altijd door, zo blijven ze nieuwe schoenen ontwerpen die steeds beter worden. Af en toe komen er zelfs nieuwe materialen in de schoenen voor.

Birkenstock is normaal gesproken wat terughoudend met het gebruik van felle kleuren en flitse decoraties. Door de jaren heen kwamen er steeds meer gekleurde varianten op de markt met opvallend mooie decoraties.

Betula is een budget versie van Birkenstock, ze hebben ongeveer dezelfde bouw. Ook het draagcomfort is vergelijkbaar en dus zeer prettig. Betula schoenen worden goedkoper gemaakt. Vaak in lage lonen landen of ze gebruiken goedkopere materialen voor de schoenen zelf. Betula heeft namelijk ook goedkope en simpele kunststoffen slippers in hun collectie. Veel verkopers van het merk Betula proberen aan te duiden dat Betula een dochter merk is van Birkenstock door middel van de tekst Licensed by Birkenstock, vaak geeft dit de door slag tot het kopen van het product.

Papillio schoenen hebben een wat vrolijkere uitstraling, dit is ook het enige grote verschil tussen de twee verwante merken. Veel modellen van Birkenstock hebben tegenwoordig ook deze uitstraling gekregen omdat de verkoop hier van toch goed loopt. De prijs van deze twee merken is ongeveer gelijk.

De Birki serie staat bekend om zijn watervaste clogs, ze hebben hetzelfde voetbed als Birkenstock en lopen ook zeker net zo fijn. Natuurlijk verkopen ze ook gewone slippers. Zo zie je maar dat de verschillen lang niet zo groot als tussen de merken Birkenstock, Betula, Papillio en Birki. Het grootste verschil is echter de prijs van de schoenen zelf, de kwaliteit is nagenoeg hetzelfde.