Zomerschoenen voor brede voeten

Rieker wandelsandaal

Schoenen die gemaakt zijn voor brede voeten zijn vaak moeilijk te vinden. Zelf bij de winkels in het dorp hebben ze vaak maar een aantal modellen waar je met je brede voeten inpast. Net als voor mensen met maatje 47 en groter is het lastig om leuke schoenen te vinden, de meeste modellen zijn gemaakt voor de wat oudere heren en dames.

De beste schoenen voor brede voeten

Maar vrees niet er zijn wel degelijk goede en leuke schoen te vinden voor die brede voeten van je. Merken zoals Ecco staan erom bekend dat ze voor bijna elk model voet wel een model schoen hebben weten te maken. Mede hierdoor geniet dit merk van goede verkoopcijfers. Er zijn aardig wat mensen die rond lopen op Ecco’s, mensen met kleine voeten, met lange voeten, met smalle voeten en niet te vergeten mensen met brede voeten.

Er zijn nog veel merken die brede schoenen verkopen. Deze merken verkopen vaak schoen in verschillende wijdte maten, sommige modellen zijn er zelf in verschillende breedtes. Eén van deze merken is Gabor. Dit merk geniet van internationale bekendheid, dat zegt al een hele hoop over de kwaliteit van deze schoenen.

Ook het merk Ara heeft een aantal modellen op de markt die geschikt zijn voor brede voeten. Een aantal andere merken die schoenen verkopen met een brede wijdte maat zijn: Durea, Footnotes, Hassia, Waldläufer, Naturläufer, Seibel, La Mia, Gabor, Semler, Jenny, Rieker en JJ Footwear. Deze merken staan allemaal internationaal bekend en staan allemaal garant voor een hoge kwaliteit.

Schoen voor brede voeten zijn dus helemaal niet moeilijk te vinden, je moet gewoon weten welk merk je moet zoeken en welke winkels deze verkopen. De verschillend breedte maten voor schoenen worden als volgt aangeduid,

  • E = extra smalle voet,
  • F = smallere voet,
  • G = gemiddeld,
  • H = iets breder,
  • K = brede voet,
  • M = zeer brede voet.