De beste schoenen om te spelen voor jongens

Orange babies hoge sneaker

Schoenen voor jongens, vooral in de leeftijd van 7 tot 12, moeten het nodige kunnen doorstaan. Want zoals mijn vader altijd zei; “wees voorzichtig met je schoenen”, dat is natuurlijk ook bij de jongens van vandaag de dag, aan dovemansoren besteed.

In mijn tijd, maar dat is al de nodige jaren terug, waren er nog niet echt robuuste schoenen voor jongens. Althans, dat vonden wij natuurlijk niet. Onze schoenen waren log en robuust, maar toch vloog letterlijk en figuurlijk menig zool en hak er onder vandaan. Maar wij vonden ze doorgaans lelijk en veel te warm.

Maar ja, ik was een jongen zoals de meeste jongens. We speelden altijd buiten, in het bos, op de weide, door de straten struinend. En mijn vriendje en ik hadden echt absoluut geen tijd om er ook nog eens op te letten dat de schoenen niet kapot mochten gaan.

Dat zal bij jongens tegenwoordig natuurlijk ook niet anders zijn, en misschien moet je wel een beetje hiertegen aan kijken zoals we dat veelal bij volwassenen doen die de één of andere sport uitoefenen. Daar wordt vaak toch schoeisel aangetrokken dat er speciaal voor gemaakt is. Vaak luchtig en waterdicht. Schoenen die als het ware ademen, en meer een verlengstuk zijn van de voeten.

Waarom zou je daar bij jongens dan anders tegen aankijken. Want dat zijn nu precies de schoenen die ze nodig hebben.

Geen zware stappers, die ze hoogstens aandoen naar school, maar lekker zittende schoenen. Schoenen die tegen een stootje kunnen, die ademen, en meewerken met de voeten, in plaats van lastig zijn. Want jongens denken daar toch wel anders over dan de meeste ouders. Tenzij jouw zoon natuurlijk geheel anders is, dan alle andere jongens.

In dit soort schoenen heb je overigens enorm veel keuze. Niet alleen aan soort schoen, en dan bedoelen we sportschoenen, sandalen met of zonder dichte neus, of iets dergelijks. Daarbij kan je denken aan schoenen van de merken Geox, Tomtailor, Keen voor wat betreft de sandalen met dichte neus, waar natuurlijk de tenen bij het ravotten iets beter beschermd zijn. Voor wat betreft de sportschoenen kom je al snel uit bij merken als Adidas, Vans of Orange babies.

Stuk voor stuk schoenen waarbij en de ouders blij zijn omdat ze er toch netjes bij lopen, en waar de jongens blij mee zijn omdat ze zich eindelijk eens vrij kunnen bewegen.

En dan hoeven we natuurlijk niet ook nog eens te vertellen dat dit soort schoenen in alle kleuren, en met verschillende designs te koop zijn.

Neem dus je zoon gewoon mee naar de winkel, of laat hem ook eens in onze webshop kijken, en kies samen een nieuw paar schoenen voor jongens, die graag spelen in plaats van alleen maar braaf op de bank te zitten.