Goedkope kinderschoenen van goede kwaliteit

Geox kinderschoenen

Goedkope kinderschoenen van goede kwaliteit? Tsja het is maar hoe goedkoop je de schoenen voor je kinderen wilt hebben, en vooral aan wat voor een kwaliteit je denkt als het om de voeten van je kinderen gaat.

Natuurlijk bestaat er een enorm groot prijsverschil als we het over kinderschoenen hebben, maar ook een gigantisch verschil als we het over de kwaliteit van de kinderschoenen hebben.

En dat is voor kindervoetjes natuurlijk wel bijzonder belangrijk. Voeten van kinderen zitten nog in de groei, en dat kan, afhankelijk van het kind, doorgroeien tot een jaar of 15 tot soms wel in de 20.

Bewezen is inmiddels dat als je kinderen geen goed schoeisel aantrekt, dit nadelig voor de voeten, en zelfs voor de verdere ontwikkeling kan zijn. En dat vooral als we het over kleinere kinderen hebben, tot en met kinderen die nog net niet in de puberteit zitten of komen.

Daarna is de vorm van de voet aardig uitgegroeid.

In Nederland heb je schoenen en schoenen. Tegen haast belachelijke lage prijzen, normaal geprijsd (voor wat het begrip normaal ook precies wil zeggen), en schoenen die van duur tot bijzonder duur geprijsd zijn.

Laten we voorop stellen dat we allemaal onze kinderen goede schoenen willen geven, maar dat de prijs absoluut mee zal spelen. Een paar kinderschoenen van 200 Euro kan zich haast geen enkele ouder zich permitteren.

Laten we het zo zeggen dat de schoenen die zowel belachelijk laag geprijsd zijn, en de schoenen die duur zijn, in dit geval afvallen.

Dan blijft er gelukkig nog een hele grote groep schoenen over, van merken die ruim gezegd, tussen de 40 en 140 euro per paar kosten.

Je kunt hierbij denken aan kinderschoenen van merken als; Geox, Keen en britisch knights. Schoenen die goed betaalbaar zijn, en bekend vanwege de goed passende schoenen. De prijs varieert van rond de 30 Euro, tot 70 Euro. Goed betaalbaar dus.

Daarnaast is er nog een grote groep merken die ook buitengewoon goed zijn, maar toch gemiddeld weer een tikkeltje duurder zijn. Je kunt denken aan merken als Koel4Kids, Chic, Diggers, Braqeez en Shoesme.

Welk merk is daarbij niet zo belangrijk, hoewel kinderen al vrij jong een eigen voorkeur hebben. Belangrijker is de pasvorm. Laat de voeten van je kinderen desnoods even opmeten in de schoenwinkel, of doe dit thuis.